Het gebruik van een kruiden pittenzak bij warmte- en koudetherapie

Je kent het wel, je hebt het koud of je hebt een stijve nek. Dan is een goede methode een pittenzak op te warmen en het tegen je lichaam te houden waar nodig. Heerlijke ontspanning en kan zeker helpen tegen pijnverlichting. Voeg hier medicinale kruiden toe en je hebt een heerlijke wellness ervaring

Pittenzakken kan je voor veel verschillende toepassingen gebruiken. De warmtetechniek en de koudetechniek. En ze hebben allebei hun voor- en nadelen.

Bij warmtetechniek denken we al snel aan warmwaterkruiken, sauna, hete baden, gestoomde handdoeken, packs of wraps, verwarmingskussen en pittenzakken.

Dit kan goed helpen als je last hebt van spierpijn, stijfheid, krampen en rugklachten. Je lichaam ervaart veel spanningen, angst en overgevoeligheid van de zenuwen. Warmte geeft ontspanning en kalmeert het hoofd en zenuwstelsel.

Koudetherapie kan ook goed werken. Kou vernauwt de bloedvaten, dit heeft een licht verdovende werking. Het remt ontstekingen en kan zwellingen verminderen. Het wordt dan ook vaak toegepast bij acute blessures (minder dan 6 weken).

Het koelen kan dus goed helpen bij kneuzingen/blessure, hoofdpijn/migraine, oogpijn/tandpijn en ontstekingen.

Bij zowel de warmte- als koudetherapie is het belangrijk om een beschermende hoes (of theedoek) om de pittenzak heen te doen. Dit om brandwonden te voorkomen. Ook is het verstandig wanneer je twijfels hebt of langdurige therapie thuis te ondernemen om advies te vragen aan een specialist.

Jarenlang heb ik de pittenzak alleen als warmtetherapie gebruikt wanneer ik bijvoorbeeld een stijve nek had en voor de koudetherapie een coldpack dit voornamelijk bij (sport) blessures. Op het moment dat ik steeds meer met medicinale kruiden begon te werken, kwam ik erachter dat wanneer je een pittenzak aanvult met bepaalde kruiden dit nog meer voordelen kan opleveren. Zowel met warm als koud gebruik. Ik ben gaan experimenteren en heb verschillende zakken gemaakt met verschillende combinaties van kruiden voor verschillende kwalen.

Ik ben super enthousiast over de behaalde resultaten en wil graag mijn ervaringen delen tijdens de workshop: Een pittenzak maken met geneeskrachtige kruiden.

In de workshop leer je de basis van wat warmte- en koudetherapie inhoudt, wanneer te gebruiken en wanneer niet. Het biedt een mooie gelegenheid om meer te leren over de helende eigenschappen van verschillende kruiden, bloemen en planten. Hoe je deze het beste kan gebruiken in combinatie met een warmte- of koudetherapie. Het is een leuke en creatieve activiteit die jouw welzijn kan verbeteren op een natuurlijke en holistische manier.

Deze workshop belooft een leuke, leerzame en creatieve ervaring te worden. Hoe mooi is het wanneer je je eigen producten kan maken die helemaal op jouw persoonlijke wensen zijn samengesteld. Het is altijd fijn om zulke dingen in je medicijnkastje te hebben liggen. Met alles wat je hebt geleerd kan je makkelijk thuis verder experimenteren wat voor jou het beste werkt en in welke situatie. De workshop zal ongeveer 2 uur duren met uiteraard een hapje en een drankje.

Kijk in de agenda wanneer deze workshop staat ingepland. Kan je deze data niet of wil je liever een privéworkshop met bijvoorbeeld een groepje vriendinnen, neem dan contact met ons op!